Toimitus

Suvi Jokelainen

Päätoimittaja, verkkomediatoimikunnan puheenjohtaja

Vastuualueet:
Hyvinvointi & Terveys, Ihmissuhteet & Perhe, Luovuus

YTM, sosiaalipsykologi

suvi@vaikutuksessa.fi


”Omassa arjessani olen kiinnostunut ihmisen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämisestä sekä ihmissuhteisiin, perhe-elämään ja lasten hyvinvointiin liittyvistä teemoista, ja näistä kiinnostuksen kohteista ammennan aiheita myös kirjoituksiini.

Lisäksi minua kiinnostaa luovuuteen ja innovatiivisuuteen liittyvät teemat, erityisesti tiimeissä ja vuorovaikutuksessa syntyvät luovuuden prosessit.

Opintojen jälkeen olen työskennellyt muun muassa viestintätehtävissä ja tutkijana. Vapaa-ajallani liikun luonnossa, harrastan liikuntaa, valokuvaan ja vietän aikaa läheisteni kanssa. Olen myös aktiivinen kulttuurin kuluttaja: kiertelen taidenäyttelyissä ja museoissa sekä luen kirjallisuutta.”

Maija Komonen

Päätoimittaja 

Vastuualueet:
Yhteiskunta, Media

FM, YTM, sosiaalipsykologi, sanataideohjaaja

maija@vaikutuksessa.fi


”Kirjoitan mielelläni yhteiskunnallisista aiheista ja välillä innostun pureutumaan myös median ilmiöihin. Pääni alkaa raksuttaa ja näppikseni laulaa erityisesti sillon, kun haluan tuoda esiin jonkun uuden näkökulman, joka yleisestä keskustelusta mielestäni puuttuu. Toivon tuovani teksteissäni esiin eettistä kestävyyttä ja oikeudenmukaisuutta – ja ehkä välillä myös ripauksen huumoria.

Olen toimistotyöläinen päivisin ja maailmanparantaja iltaisin. Vapaaehtoistyöt ovat lähellä sydäntäni, ja olen mukana usean eri järjestön toiminnassa. Silloin kun en ole töissä- tai vapaaehtoistöissä, nautin ystävieni kanssa kaupunkikulttuurista ja stand up -keikoista.”

Emma Nortio

Toimituspäällikkö

Vastuualueet:
Kulttuurien kohtaaminen, Tiede & Tutkimus

VTM, sosiaalipsykologi, väitöskirjatutkija

emma@vaikutuksessa.fi


”Kirjoitan Vaikutuksessa-mediaan kulttuurien kohtaamiseen ja ryhmien välisiin suhteisiin liittyvistä aiheista sekä tutkimuskentän kuulumisista. 

Viimeistelen monikulttuurisuutta koskevaa väitöskirjaani Helsingin yliopistoon ja tutkin dialogin mahdollisuuksia tutkijoista ja taiteilijoista koostuvassa Puhekupla-projektissa. Tutkimustyön lisäksi opetan sosiaalipsykologiaa ja päätoimitan muuttoliiketutkijoiden Liikkeessä yli rajojen –blogia. Tutkijan arjessa raja työn ja vapaa-ajan välillä hämärtyy, enkä taida enää osata riisua sosiaalipsykologisia silmälaseja. Nuo rillit pysyvät siis päässäni silloinkin, kun rentoudun tanssitunnilla, inspiroidun sisustuslehdistä tai haaveilen päämäärättömästä maleksimisesta lempikaupungissani Helsingissä.”

Teija Ahopelto

Toimituspäällikkö

Vastuualueet:
Työ & Organisaatiot, Teknologia

YTM, Sosiaalipsykologi, Väitöskirjatutkija, eMBA

teija@vaikutuksessa.fi


”Olen innoissani, että sain vastattavaksi työhön ja organisaatioihin sekä teknologiaan liittyvät kokonaisuudet Vaikutuksessa-mediassa. Pyrin löytämään näistä teemoista uusia, vähemmän käsiteltyjä näkökulmia ja antaa tilaa aiheiden kanssa työskenteleville sosiaalipsykologeille Suomessa ja maailmalla. 

Työelämä ja vuorovaikutus yhdessä muodostavat intohimoni ytimen. Päivätyökseni teen väitöskirjaa Tampereen yliopistossa emootioiden merkityksestä esimiehen ja työntekijän välisessä vuorovaikutuksessa. Vapaa-aikanani minut löytää usein jäähallilta lasten kanssa seuraamasta jääkiekkoa tai taitoluistelua. Omaa aikaani vietän joogasalilla, ystävien kanssa ja lukien (kuunnellen) kirjoja. Jos sinulla on juttuvinkki tai haluat kirjoittaa aiheista, ole rohkeasti yhteydessä tai nykäise hihasta, kun tavataan.”

Terhi Hyvönen

Sometuottaja

VTM, sosiaalipsykologi

terhi@vaikutuksessa.fi


”Toimin Vaikutuksessa-median sometuottajana Facebookissa, LinkedInissä sekä Twitterissä. Seuraan mielelläni yhteiskunnallisia keskusteluja kuuluisten sosiaalipsykologisten silmälasien kautta. Postailenkin sosiaalipsykologisesti kiinnostavia uutisia ja kirjoituksia somekanavillemme. Omia mielenkiinnon kohteitani ovat erityisesti ihmisten asenteet, käyttäytyminen sekä työhyvinvointi ja työyhteisöjen kehittäminen

Tällä hetkellä teen töitä asiakasymmärryksen ja kuluttajatutkimusten parissa. Vapaa-ajallani pelaan tennistä, ulkoilen ja harrastan muuta liikuntaa. Ei-niin-salainen paheeni on tosi-tv-ohjelmien seuraaminen.”