Sosiaalipsykologian päivät lisäsivät opiskelija Roosa Tähtisen motivaatiota omaa alaa kohtaan entisestään

Roosa Tähtinen, kolmannen vuoden sosiaalipsykologian opiskelija Itä-Suomen yliopistosta, osallistui tänä vuonna sosiaalipsykologian päiville ensimmäistä kertaa – ja innostui omasta alastaan entistä enemmän. Lue, miten Roosa kiinnostui sosiaalipsykologiasta ja kuinka hän levittää sosiaalipsykologian sanomaa somessa.

”Alun perin kiinnostukseni sosiaalipsykologiaan kumpusi psykologiasta: 12–vuotiaana kesäloman lopulla luin aamun sanomalehdestä psykologian emeritusprofessori Markku Ojasen urasta onnellisuustutkijana. Hän jäi silloin eläkkeelle. Muistan vieläkin, kun aamupalapöydässä silmät säihkyen mietin, että ”tässä se on, mun unelma-ammatti”! Aloin ahmia erilaisia psykologiaan liittyviä teoksia ja olin varma, että haluan opiskella psykologiaa.

Peruskoulun ja lukion aikana olin hyvin kiinnostunut vaihdellen mielenterveyteen keskittyvästä kliinisestä psykologiasta, motivaation rakentumisesta, oppimisesta ja erityisesti sosiaalisesta kognitiosta. Sosiaalinen lähestymistapa alkoi kiinnostaa yhä enemmän. Lukion psykologian opettajani sivusi eräällä tunnilla mahdollisuutta keskittyä yliopisto-opinnoissa sosiaalipsykologiaan ja silloin koin samanlaisen ahaa-elämyksen kuin joitakin vuosia aiemmin Markku Ojasen artikkelin parissa. Tutustuttuani alaan syvemmin, sain oivalluksen siitä, että tämä on juuri se ala, jonka kautta pääsen kehittämään ihmisten hyvinvointia ja onnellisuutta.

Osallistuin tänä vuonna ensimmäistä kertaa sosiaalipsykologian päiville, ja aion osallistua jatkossakin. Parasta sosiaalipsykologian päivillä oli puhujien innostunut ja inspiroiva ote. Tämä lisäsi entisestään omaa opiskelumotivaatiota ja intohimoani alaa kohtaan! Kohtaamiset erilaisten ihmisten kanssa olivat antoisia ja oli sydäntä lämmittävää huomata, miten ihania ja inspiroituneita ihmisiä sosiaalipsykologian parista löytyy.

Tavoitteenani on päästä kehittämään ihmisten hyvinvointia sosiaalipsykologian avulla. Erityisesti olen kiinnostunut työhyvinvoinnin ja mielenterveyden edistämisestä. Mielenterveydellä on suuri vaikutus yksilön kokonaisvaltaiseen onnellisuuteen ja työssä useat viettävät suuren osan ajastaan. Näiden teemojen kautta pääsen alkupisteeseeni, jossa 12–vuotiaana sain kipinän tutkia sitä, kuinka onnellisuutta voidaan konkreettisesti edistää.

Yhdistykseltä toivoisin näkyvyyttä vielä laajemmin sosiaalisen median erilaisissa kanavissa, jotta sosiaalipsykologiasta tulisi yhteiskunnassamme tunnetumpi tieteenala. Tähän voivat toki osallistua kaikki muutkin! Olen alkanut päivittää Instagramissa sosiaalipsykologiaan, sen opiskeluun ja yleisesti opiskelijan hyvinvointiin keskittyvää tiliä nimellä @sosiaalipsykologia. On ollut ihana huomata, että meidän ala kiinnostaa monia myös poikkitieteellisesti!”