Haluatko kirjoittaa lehteen?

Julkaisemme mielellämme hyvin kirjoitettuja ja sosiaalipsykologisesti kiinnostavia juttuja, jos lehdessä on tilaa ja kirjoitus sopii lehden linjaan. Mikäli mielessäsi olisi oiva aihe tai sinulla on peräti jo valmis kirjoitus, voit ottaa yhteyttä lehden päätoimittajiin (ks. yhteystiedot). 

Pohtiessasi Sosiaalipsykologi-lehteen kirjoittamista, voi olla hyödyllistä tutustua lehden nettiarkistoon ja katsoa minkä tyyppisiä juttuja olemme julkaisseet aiemmin. Tämän jälkeen voit tarjota juttuideaa tai ehdottaa juttua suoraan jollekin tietylle vakiopalstalle.  Juttu voi olla esimerkiksi kolumni tai muu sosiaalipsykologisin silmin kirjoitettu vapaamuotoisempi teksti, se voi olla tutkimusartikkeli tai tutkimusreferaatti, mielipidekirjoitus, kirja-arvostelu, henkilöhaastattelu, urakuvaus, jotakin asiaa tai ilmiötä kuvaava laajempi artikkeli, uutinen tms. Päätoimittajat avustavat mielellään aiheen kehittelyssä ja näkökulman valinnassa. Lisäksi ennen kirjoittamaan lähtemistä on hyvä keskustella lehden toimituksen kanssa siitä, minkä pituisesta jutusta olisi kysymys ja minkälainen kuvitus sen yhteyteen tulisi (esim. ottaako kirjoittaja itse valokuvia vai tarvitaanko jutun yhteyteen muun tyyppinen kuvitus). Pidätämme kuitenkin aina oikeuden päättää valmiin jutun lopullisesta julkaisemisesta.

Ole yhteydessä lehden toimitukseen ajoissa. Lehti ilmestyy kaksi kertaa vuodessa: kevään materiaalien jättöpäivä on yleensä helmi-maaliskuussa kun puolestaan syksyn lehden materiaalit tulee yleensä jättää elo-syyskuussa.

Koska lehteä toimitetaan vapaaehtoisvoimin, emme valitettavasti voi maksaa palkkiota lehden avustamisesta.

Voit katsoa tarkemmat kirjoitusohjeet täältä.